Привредници учили о заштити хране

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа Републике Српске, у сарадњи са Агенцијом за безбједност хране Босне и Херцеговине и Агенцијом за развој малих и средњих предузећа општине Љубиње, организовала је прошлог петка семинар на тему- „Значај заштите хране, као права интелектуалне својине“.


Семинару су присуствовали представници љубињских предузећа „Имел“, „Фармавит“, „Кока-продукт“, Удружења пчелара „Кадуља“, Туристичке организације Љубиња, предузетници, представници општинских служби из Љубиња и Берковића, Агенције за развој малих и средњих предузећа града Требиња, Аграрног фонда и Херцег меда, а из Билеће представници мљекаре „Пађени“. 

У оквиру семинара појашњена је процедура заштите прехрамбених производа у РС/БИХ и наглашено да су невесињски кромпир, мед, сир из мијеха и љековито биље главни адути овог дијела Херцеговине, на чијој би промоцији убудуће требало радити, у складу са ЕУ стандардима.

Семинар је први корак у подршци произвођачима из херцеговачких општина у процесу брендирања специфичних производа ове регије.