Привредници заинтересовани за грант подршку

Инфо дан, организован у оквиру четвртог Јавног позива за додјелу бесповратних средстава за иновативне пословне идеје из Challenge фонда, окупио је јуче у Добоју око 40 предузећа и предузетника које је занимало са каквим пројектима и под којим условима могу конкурисати за ова средства. 
Представник Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа (РАРС) и члан пројектног тима Мићо Станојевић појаснио је овом приликом да је позив расписан у оквиру пројекта „Challenge to Change“ који финансира Шведска агенција за међународну сарадњу – СИДА, а проводе га РАРС и Сарајевска регионална развојна агенција СЕРДА. Партнер у пројекту је и Регион Остерготланд, Источна Шведска.
– Challenge фонд има на располагању око 3 милиона евра и доступан је пословним субјектима са подручја Босне и Херцеговине и Шведске, који имају иновативне пословне идеје, могу запослити одређени број људи, повећати конкурентност и одрживи друштвено-економски развој у БиХ -рекао је Станојевић.
Он је појаснио да је максималан износ гранта за почетнике у пословању (start up), који су регистровани најмање 6 мјесеци и не старији од двије године, 10.000 евра. За зреле привредне субјекте, до 250 запослених, који обављају дјелатност дуже од двије године, максималан износ гранта је 30.000 евра.
– Пословни субјекти морају обезбиједити минимално властито учешће од 50% укупне вриједности предложеног пројекта. Период провођења пројекта не може трајати дуже од 12 мјесеци. Пријаве на позив подносе се електронски, а сви детаљи су на сајту пројекта www.c2c.ba. Јавни позив отворен је 7.новембра 2018. Пријаве се могу поднијети најкасније до 17. децембра 2018. године до 24 часа по локалном времену – рекао је Станојевић.
Инфо дан у Добоју организован је у сарадњи са Агенцијом за развој малих и средњих предузећа града Добоја.