Привредна комора издаје потврду за претрпјелу штету

Привредна комора Републике Српске саопштила је да ће издавати потврду којом привредно друштво доказује да је претрпјело штету усљед епидемије вируса корона или му је рад био ограничен или привремено забрањен.

Ову потврду привредним друштвима траже поједине комерцијалне банке у Републици Српској приликом предаје захтјева за одобравање посебних мјера по кредитима за ублажавање економских посљедица узрокованих пандемијом новог вируса, међу којима је и мораторијум на отплату кредита, саопштено је из Привредне коморе Српске. 

„Потврда о привременој забрани рада и ограниченом обављању дјелатности усљед увођења ванредне ситуације и ванредног стања у Републици Српској издаје се бесплатно, искључиво на захтјев привредног друштва, уз приложену изјаву којом образлаже насталу ситуацију у привредном друштву, односно посљедице утицаја вируса корона на пословање“, истиче се у саопштењу.

Из Коморе подсјећају да је примјена посебних мјера у регулисању односа банке и клијента у условима кризе изазване вирусом корона омогућена одлуком Управног одбора Агенције за банкарство Републике Српске о привременим мјерама банкама за ублажавање економских посљедица узрокованих вирусним обољењем вирус корона.

Извор: СРНА