Преквалификацијом до сигурног посла

У оквиру пројекта „Обука незапослених особа према потребама послодаваца у сектору обраде метала“ који се реализује кроз програм Прилика плус који проводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа уз подршку Владе Швајцарске, у петак су у Градишци потписани уговори о обуци и преквалификацији 39 незапослених лица која ће добити посао у три градишка предузећа из области металске индустрије.
Пројектом су обухваћени привредници са подручја општине Градишка, ПМП Јелшинград ФМП а.д., Тикт мануфактура д.о.о. и Лагуна шпред д.о.о. Пословна јединица Гом, а исти се имплементира од стране Градске развојне агенције ЦИДЕА Бања Лука.
Начелник општине Градишка Зоран Аџић, рекао је да је вриједност пројекта 67.000 КМ, да ће Општина Градишка финансирати 25% укупног износа, односно 16.750 КМ КМ, колико ће издвојити и три фирме у којима ће радници добити запослење, док ће преосталих 33.500 КМ донирати Влада Швајцарске.
Марио Милановић, директор Градске развојне агенције Бања Лука која проводи пројекта, рекао је да је укупна вриједност пројекта за регије Бања Лука, Лакташи и Градишка износи 137.000 КМ, те да је у наредних шест мјесеци планирана преквалификација и обука више од 80 радника за рад у металској индустрији.
Власник фирме „Тикт мануфактура“ Крешимир Бодрожић, навео је да ће путем преквалификације запослити осам радника и да је ово добра прилика да фирме уз минималне трошкове добију раднике са потребним предзнањем за рад у производњи.