Предузећима презентоване могућности учешћа на „China – CEEC EXPO“ и форуму „CEEC 16+1“

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Привредном комором РС и амбасадом Републике Кине у БиХ презентовала је јуче у Бањој Луци услове под којима компаније из Републике Српске могу учествовати на Сајму инвестиција и трговине „China – CEEC EXPO“ који ће се одржати 5. и 6. маја 2016. године у Сарајеву, као и  форуму „CEEC 16+1“ који ће се одржати од 8. до 12. јуна 2016. у кинеском граду Нигбо.
Презентацији је присуствовао значајан број предузећа из Републике Српске која су исказала интерес за сарадњу и повезивање са кинеским компанијама и тржиштем.
Координатор Европске мреже предузетништва Републике Српске Бојан Ћудић истакао је овом приликом да су пословни сусрети једна од главних активности Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, те да у сарадњи са партнерима из Евроспке мреже предузетништва Агенција тренутно ради на организацији пословних сусрета у Словенији, Аустрији, Њемачкој, Србији и Хрватској.
Током презентације било је ријечи и о инвестирању у инфраструктурне пројекте у локалним заједницама у Републици Српској.