Предузећа која је купила Влада РС раде успјешно

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске, Жељко Ковачевић, рекао је данас да већина предузећа из области дрвне, текстилне и металне индустрије, чију је имовину купила Влада РС у поступку стечаја, данас ради на граници успјешних привредних колектива са перспективама још успјешнијег рада.
Он је нагласио да се на основу информације коју је данас Влада РС разматрала може констатовати да је у протеклом периоду куповином имовине предузећа Влада РС спасила привредне субјекте од продаје у бесцијење и спријечила шпекулације по том основу, те да се на овај начин извршила се наплата пореза и доприноса, исплатиле заостале плата радницима и запослили нови радници.
– Процијењено је да је ово добар потез Владе РС. За оне субјекте у којима се појављују одређени проблеми, ресорно Министарство је предлагало одређене мјере, што ће резултирати још успјешнијим радом ових привредних субјеката чији је власник Влада РС – рекао је Ковачевић.
Као позитивне примјере Ковачевић је навео ФАМ „Јелшинград“ Бања Лука, Дрвну индустрију Власеница, „Нови Еластик“ Јадар, „Целпак“, Нову творницу пречистача Рогатица, „Нову полимку“ Рудо, предузећа „Нови аутодијелови“ Рудо, „Лимко“ Скелани, „Нова Романија“ Соколац, „Везионица“ Зворник са сједиштем у Сребреници, „Нова Борја“ Теслић, „Маглић холдинг“ Фoча, „Нови мермер“ Шековићи.