Представљени резултати успостављања регионалних фокус група АДЦ пројекта

Представници Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа учествовали су  17. и 18. новембра у Будимпешти на састанку партнера у АДЦ пројекту (Adriatic Danubian Clustering) – пројекту стварања кластера на јадранско-дунавском подручју  који се финансира из средстава Програма транснационалне сарадње Југоисточна Европа (South East Europe Programme 2007-2013). 
Организатор састанка била је Развојна агенције Мађарске ITD. На састанку су презентовани први резултати успостављања регионалних фокус група земаља учесница у пројекту у оквиру четири заједничка стратешка економска сектора: модерно становање, производња хране, мехатроника и логистика као и даљи кораци у имплементацији пројекта. Представљена је и АДЦ економска мапа настала као резултат анализа свих земаља учесница у пројекту као и искуства Мађарске, Словеније и регије Венето у развоју кластера.
Пројекат води регија Венето из Италије, а Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа је партнер у име Босне и Херцеговине.
У пројекту учествује 13 партнера из девет земаља: Бугарске, Мађарске, Италије, Румуније, Словеније,  Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Србије.
Очекиван крајњи резултат пројекта је успостављање јадранско-дунавске успјешне и повезане мреже (кластера), као средства за промоцију секторских ланаца вриједности (проширени међународни кластери) који раде у стварном регионалном производном систему Југоисточне Европе.