Представљени резултати првог акцелератор пилот програма у Српској

Представници Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа учествовали су на седмом састанку радне групе партнера у пројекту АCCELERATOR и четвртом састанку управног одбора пројекта  који је одржан од 01. до 03. октобра 2018. године у Либерецу, Чешка Република. Домаћин састанка био је DEX иновациони центар из Либереца.
Током састанка представници Агенције представили су резултате првог акцелератор пилот програма, као и активности које су започете у оквиру другог акцелератор пилот програма у Републици Српској.
Такође, представљене су радне верзије докумената које је Агенција припремила у оквиру радног пакета 5, а за који је одговоран партнер у оквиру пројекта.
Представљени документи односе се на успостављање транснационалне иновационе мреже,  сарадњу са финансијским институцијама, те заједничку методологију која се односи на организацију форума са локалним стејкхолдерима у свим земљама учесницама пројекта.
Пројекат ACCELERATOR, односно „Развој акцелератора за обезбјеђење бољег приступа финансирању за иновативна МСП“, суфинансиран je од стране Европске уније кроз Interreg Дунавски транснационални програм, из средстава ERDF и IPA фондова, a окупља 15 партнера из 9 земаља.