Представљени иновативни алати за изградњу дигиталних вјештина код старијих особа

Представници Развојне агенције Републике Српске учествовали су на другом инфо дану у оквиру пројекта „Изградња дигиталних предузетничких капацитета код старијих особа кроз иновативне тренинг системе“ – eDigiStars. Инфо дан је одржан 7. децембра 2021. године, онлајн, путем Zoom платформе. Догађај је био намијењен свима који желе да унаприједе своја знања у области дигиталних вјештина, као и организацијама и институцијама које се кроз своје активности баве овом облашћу.

Током догађаја учесници су имали прилику да сазнају више о изазовима са којима се пројектни партнери суочавају приликом провођења eDigiStars пројекта, начину на који превазилазе те изазове, али и да се детаљније упознају са три иновативна алата POWERYOU, CAMPUS i LABEL који су развијени у оквиру пројекта.

Циљ eDigiStars пројекта је развој одрживог екосистема који ће омогућити старијим особама запослење или самозапослење кроз изградњу дигиталних вјештина.

Пројекат је суфинансиран из средстава ERDF, IPA и ENI фондова у оквиру Interreg Дунавског транснационалног програма у којем учествује 14 партнера укључујући и Развојну агенцију Републике Српске као јединог партнера из Босне и Херцеговине. Водећи партнер у пројекту је Innoskart – ИКТ кластер (Innoskart Business Development Nonprofit Ltd) из Мађарске, а остали партнери у пројекту су из Аустрије, Румуније, Словеније, Мађарске, Чешке Републике, Босне и Херцеговине, Украјине и Бугарске. Пројектни конзорцијум чини и 5 придружених стратешких партнера из Мађарске, Украјине, Аустрије, Чешке Републике и Словеније. Пројекат је почео да се проводи 01. јула 2020. године, а предвиђено вријеме трајања пројекта је 30 мјесеци.