Представљене пилот верзије акцелерацијских програма

Представници Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа учествовали су на другом састанку управног одбора пројекта АCCELERATOR  и четвртом састанку партнера у пројекту који је одржан 27. и 28. новембра 2017. године у Софији, Бугарска. Домаћин састанка био је Technology Center Sofia, који је и један од партнера у пројекту.
На састанку су представљени резултати радног пакета 3. односно резултати заједничке анализе релевантног политичког оквира, заједничке анализе понуде и потражње те заједнички водич за развој акцелерацијских програма.

Партнери у пројекту су представили радне верзије пилот акцелерацијских програма који ће бити реализовани у периоду до октобра наредне године.
Домаћин састанка уприличио је посјету Betahouse Sofia – co-working  space и инкубатору и лабораторији који су саставни дио Технолошког центра Софија изграђеног средствима Европске уније.
Пројекат ACCELERATOR, односно „Развој акцелератора за обезбјеђење бољег приступа финансирању за иновативна МСП“, суфинансиран од стране Европске уније кроз Interreg Дунавски транснационални програм, из средстава ERDF и IPA фондова, окупља 15 партнера из 9 земаља.