Представљене иновативне пословне идеје у оквиру акцелератор програма

Почетници у послу са подручја града Источно Сарајево представили су јуче у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву пословне идеје које желе развијати у оквиру акцелератор програма. Двадесет тимова и појединаца презентовали су своје иновативне пословне идеје стручној комисији. Највише идеја је из области сеоског туризма, ИТ и сектора услуга.

Програм реализује Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са  Универзитетом у Источном Сарајеву – ОЈ Економски факултет Пале, Заводом за запошљавање Републике Српске, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, градом Источно Сарајево, те општинама у саставу Града Источно Сарајево. Комплетан програм биће одржан у просторијама Економског факултета у Палама.

Кандидати, који добију зелено свјетло стручне комисије, наредна два и по мјесеца учествоваће у програму подршке који обухвата бесплатну обуку током које учесници добијају знање потребно за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, административну и техничку подршку за коришћење средстава из различитих  програма финансирања, могућност представљања пословних планова потенцијалним инвеститорима, промоцију и међународно повезивање.

За најуспјешније учеснике програма, појединце или тимове, предвиђене су и новчане награде.