Представљене активности Европске мреже предузетништва

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа представила је протеклог викенда представницима Удружења инжењера технологије РС активности Европске мреже предузетништва Републике Српске. 
Руководилац Одјељења за кoординацију Европске мреже предузетништва Бојан Ћудић истакао је овом приликом значај сарадње између привредника и развојних институција Републике Српске, нарочито на пројектима и програмима финансираним од стране међународних донатора. 
Полазницима семинара о теми „Информисање потрошача о храни – Обавезе субјеката у пословању с храном“, он је говорио о активностима Агенције у организацији пословних сусрета у Словенији, Аустрији, Њемачкој, Србији и Хрватској, a посебно о пословним сусретима из области прехрамбене индустрије који ће бити одржани 16. маја у Новом Саду у оквиру Међународног сајма пољопривреде.
Представници Удружења инжењера технологије РС интересовали су се за обуке за писање апликација за ЕУ фондове које проводи Агенција. Предложено је да се слична обука организује и за чланове овог удружења.