Представљена интерактивна мапа БиХ за инвеститоре

Реформа пословног окружења и јачење конкурентности привреде јесте предуслов за привлачење страних и домаћих инвестиција, али и задржавање постојећих, изјавио је данас у Сарајеву министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић на презентацији Интерактивне мапе БиХ за инвеститоре.
– Неупитна је опредјељеност на свим нивоима власти да се иде у овом правцу, али, иако глобални извјештаји и анализе које се баве овим питањима показују благи позитивни помак, БиХ не може бити задовољна тренутном ситуацијом, поготово када је ријеч о Извјештају о лакоћи пословања у БиХ, те Извјештају о конкурентности -, рекао је Зиројевић.
Он је истакао да су значајан допринос овом благом позитивном помаку посматраних индикатора дали стручњаци Међународне финансијске корпорације (ИФЦ).
Министар спољне трговине и економских односа БиХ подсјетио је да је ИФЦ, као чланица групације Свјетске банке, још 2008. године започела провођење Пројекта јачања конкурентности чији је циљ институционализација система квалитета на различитим нивоима власти и пружање конкретне помоћ властима у БиХ у попуњавању имплементационе празнине у кључним реформама везаним за политику страних улагања.

Према ријечима директорице ФИПА Јелице Грујић, интерактивна Бизнис карта БиХ за пословну заједницу и инвеститоре на једном мјесту садржи велики број података о земљишту, као и друге информације које могу бити корисне за пословну заједницу и инвеститоре у БиХ. (СРНА)