Представници РАРС у радној посјети Агенцији за регионални развој Расинског округа

Делегација Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, на челу са директором Маринком Ђукићем, у дводневној је радној посјети Агенцији за регионални развој Расинског округа у Крушевцу. Радна посјета наставак је успјешно започете сарадње у оквиру Европске мреже предузетништва прије три године, а сада је вријеме да се она још више конкретизује.
Делегацију наше Агенције јуче је примила замјеница градоначелнице Града Крушевца Весна Лазаревић.
– Мислим да постоје солидне могућности сарадње двије агенције. Та сарадња је почела кроз Европску мрежу предузетништва, кроз организовање Форума о привредној сарадњи  РС и Србије и повезивање наших предузећа. Кроз Европску мрежу предузетништва покушавамо да интернационализујемо како предузећа из Републике Српске, тако и предузећа из Србије. Надам се доброј сарадњи – рекао је директор РАРС Маринко Ђукић.
Директор Агенције за регионални развој Расинског округа Александар Шароњић истакао је да је циљ посјете делегације из Републике Српске остваривање још тјешње сарадње.
– Ми би требали у новембру мјесецу да организујемо један заједнички скуп на тему Европска мрежа предузетништва, односно конференцију и ово је прилика за конкретне договоре – рекао је Шароњић.
Делегација Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа данас ће присуствовати састанку регионалних агенција за развој Пожаревца, Ниша, Лесковца, Зајечара и Крушевца који ће се одржати у Књажевцу.