Представници РАРС учествовали у раду „Balkan Venture Foruma“

Представници Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа учествовали су у раду „Bakan Venture Foruma“ који је одржан 21. и 22. маја 2013. године у Софији, Бугарска. То је највећи инвестициони форум у региону и догађај који је преузео активну улогу у развоју предузетништва, иновација и модела алтернативног финансирања. 
Форум је трајао два дана и имао је веома богат и разноврстан програм састављен од такмичења, панела, говора и радионица на којима су учествовали међународни и регионални представници из предузетничког свијета. Прилику да представи своје иновативне пројекте пред инвеститорима имало је 36 компанија из региона које се баве пословима из области информационо-комуникационих технологија.
„Bakan Venture Forum“ представља један од главних циљева пројекта VIBE (Venture Initiative in the Balkan Europe) који суфинансира Европска унија у оквиру програма Југоисточне Европе. Пројекат је усмјерен на развој иновативног и предузетничког система широм Југоисточне Европе подстичући приватне инвестиције у иновативне појединце и предузетничке компаније у партнерству са јавним иницијативама и улагањима.
У пројекту учествује 20 партнера из 12 земаља, од којих шест земаља чланица ЕУ: Словенија, Италија, Мађарска, Румунија, Бугарска и Грчка и шест земаља које нису чланице ЕУ: Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора, Србија и БЈР Македонија.
Вођа пројекта је Агенција за предузетништво, иновације, развој, инвестиције и туризам Републике Словеније „СПИРИТ“, а Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа једини је партнер из БиХ.
У оквиру форума одржан је и састанак партнера у пројекту VIBE.