Представници Агенције учестовали у раду Првог годишњег форума о Стратегији ЕУ за Јадранско-јонску регију

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић са сарадницима, учествовао је у раду Првог годишњег форума о Стратегији ЕУ за Јадранско-јонску регију, који је одржан у Дубровнику 12. и 13.маја 2016. године. У оквиру форума одржани су и пословни сусрети чији је саорганизатор била Агенција у оквиру Европске мреже предузетништва.
Иначе, Форум је организовала Европска комисија у сарадњи са Владом Републике Хрватске и окупила је министре свих осам држава учесница Стратегије (Италија, Словенија, Хрватска, Грчка, БиХ, Србија, Црна Гора и Албанија), представнике Европске комисије, надлежна министарства, јединице локалне и регионалне самоуправе, образовне и научно-истраживачке институције и приватни сектор.
Учесници форума сагласни су да ће Стратегија бити корисна за све земље чланице, посебно у времену глобалне економије. Истакнуто је да ће земље ове регије тешко одољети конкуренцији на међународном нивоу уколико не обједине напоре и синергије у пословном свијету, трговини и привреди.
Форум је почео потписивањем Дубровачке декларације којом је потврђена политичка спремност земаља за јачање регионалне сарадње посебно у оквиру Jадранско-јонске макрорегије, која је сa више од 70 милиона становника једна од три водеће европске макрорегије.