Први инвеститор у „Липовој Греди“

Општина Козарска Дубица потписала је јуче уговор са предузећем „Еко Бел“ из Лакташа о купопродаји прве парцеле у Пословној зони „Липова Греда“, односно о увођењу првог инвеститора.
Циљ пројекта изградње Пословне зоне је рјешавање проблема незапослености, формирање нових радних мјеста, покретање привредних активности и привлачење инвестиција у Козарску Дубицу.
Начелник општине, Нино Јауз, изјавио је да пројекат „Пословна зона“ у Козарској Дубици оправдава процјене, наводећи да општина у наредних пет година жели да смањи број незапослених са 2 040 на 1 000. Он је најавио за сљедећу седмицу долазак представника три италијанске компаније који ће посјетити пословну зону.
– Захваљујући сарадњи општине и компаније ИБЦ, са којом смо прошле године потписали споразум о довођењу страних инвеститора у ову пословну зону, очекујемо озбиљне пословне партнере. Циљ је да Козарску Дубицу препознају и домаћи и страни инвеститори и да њиховим доласком буду отворена нова радна мјеста – нагласио је Јауз.
Технички директор предузећа „Еко бел“ Бошко Шушњар рекао је да је овом приликом потписан уговор о купопродаји парцеле од 4 180 метара квадратних, а план је да на 1 000 метара квадратних буду изграђени производно-продајни објекти.
– У првој години инвестираћемо у 500 метара квадратних продајног простора, а након тога, у 2012. години, уредићемо преосталих 500 метара квадратних у производно-продајни простор – навео је Шушњар, додајући да ће „Еко бел“ у „Липовој Греди“ вршити откуп пољопривредних производа и њихов пласман како унутар БиХ тако и ван граница.
Према његовим ријечима, у плану је да на почетку буде запослено пет радника, а сљедеће године по потреби додатни број, што подразумијева више радника у сезони.
– Ми већ имамо један продајни објекат у Козарској Дубици и окупљамо 120 коопераната на простору ове општине. Средином јуна почећемо са радовим на изградњи објекта на купљеној парцели и у зависности од временских услова требало би да буде у функцију почетком новембра – додао је Шушњар. (СРНА)