Почиње реализација програма „Прилика плус“ у Брчком

У Брчко дистрикту ускоро почиње реализација програма „Прилика плус“, чији је основни циљ неформално образовање одраслих и повећање њихове конкурентности на тржишту рада, најавио је вођа програма, Никола Драговић.
Он је, након данашњег састанка у Брчком, напоменуо да ће програм „Прилика плус“ проводити јавне или приватне организације које имају могућност и капацитете да организују обуке, односно доквалификацију стручног кадра у складу са исказаним потребама послодаваца.
– Пројекат кроз који ће моћи проћи сва заинтересована, и запослена и незапослена лица, највећим дијелом финансира Швајцарска развојна агенција уз минимално учешће институција у срединама у којим ће се пројекат реализовати – рекао је Драговић.
Према ријечима секретара Привредне коморе Брчко дистрикта Ненада Вуковића, највише интересовања за проширење капацитета учешћем у овом пројекту исказала су брчанска предузећа из области металске, дрвопрерађивачке и прехрамбене индустрије у којима има мјеста за најмање 200 нових радника.
Пројекат ће у Брчко дистрикту, у сарадњи са Владом, Привредном комором и Заводом за запошљавање, проводити Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, а у току је анализа капацитета свих организација које су исказале интерес за учешће у његовој реализацији. (СРНА)