Почетницима у послу представљене могућности учешћа у акцелератор програму

Развојна агенција Републике Српске представила је данас на инфо дану у Источном Сарајеву детаље јавног позива за учешће у новом циклусу акцелератор програма који ће током маја и јуна бити одржан на подручју Источног Сарајева. Програм је намијењен почетницима у послу који имају иновативне пословне идеје које желе претворити у исплатив посао, а подразумијева бесплатну обуку током које се стичу неопходна предузетничка знања и вјештине, бесплатну менторску подршку, као и награде за најбоље пословне планове учесника програма. 
Јавни позив отворен је до 19.априла 2021. године.
Потенцијалним учесницима појашњен је начин подношења пријава, услови за учешће, концепт програма, као и досадашња искуства Агенције у реализацији ове активности. 
О искуствима учешћа у претходним акцелераторима говорили су награђени из првог  и четвртог циклуса Божана Савић и Ђурђе Шиљ. Они су посебно нагласили важност стицања нових предузетничких знања која су кључна за покретање и вођење сопственог посла.
Акцелератор програм проводи се у Источном Сарајеву по други пут, а партнери су Универзитет у Источном Сарајеву – Економски факултет Пале, Завод за запошљавање Републике Српске, Град Источно Сарајево, општине у саставу Града Источно Сарајево и Градска развојна агенција Источно Сарајево. Представници партнерских институција истакли су значај овог програма и спремност да ова активност постане континуирана.

Комплетан текст јавног позива можете преузети ОВДЈЕ.