Почео Startup Weekend

У Бањој Луци вечерас је свечано отворен Startup Weekend, јединствен догађај који је организовала Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа (РАРС) у оквиру Глобалне седмице предузетништва 2011. чији је РАРС, по трећи пут, домаћин за Босну и Херцеговину.

Startup Weekend организован је у сарадњи са Иновационим центром Бања Лука, а покровитељ је Амбасада САД у БиХ.

Одржава се паралелно у више од стотину земаља свијета и то је догађај који повезује младе, креативне особе са пословним идејама. Тридесет седам младих из цијеле БиХ до недјеље, 13. новембра, уз помоћ ментора, радиће на развоју своје идеје, а најбоља ће добити награду вриједну 5.000 КМ.

Све више младих људи јавља се са новим идејама у РС што је од великог значаја за развој иноваторства и предузетништва истакао је на свечаном отварању Слободан Марковић, директор РАРС.

Отварању је присуствовао и министар науке и технологије РС Јасмин Комић који је рекао да је веома важно да се у Српској створе законски и стратешки предуслови за развој иноваторства и предузетништва, а тиме и развоја друштва у цијелини. Он је додао да је Startup добра прилика да млади људи виде како пословна идеја може да се реализује, јер је у предузетништву то посебне важно.
Пут од старта до саме реализације пословне идеје врло је тежак и овакви скупови су добра прилика да млади предузетнички духови дођу до изражаја, реализују и комерцијализују своје идеје, те да се створе нова радна мјеста рекао је Комић.
Шеф Економског одјељења Амбасаде САД у БиХ
Едриен Галанек свечано је отворила овај скуп, истакавши да је предузетништво основа америчког економског успјеха и као такво омогућава даљу експанзију економских прилика и стварање нових послова.