Почео нови цуклус обука за припрему и провођење развојних пројеката

У Оштрој Луци данас је почео нови циклус обука за припрему и провођење развојних пројеката који организује Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Општином Оштра Лука.

Семинар ће трајати 4 дана, а циљ је обука запослених у јединицама локалне самоуправе и локалним развојним агенцијама, институцијама, јавним предузећима и невладиним организацијама који се баве економским развојем у области идентификације, припреме и провођења развојних пројеката, као и основама процедура јавних набавки по смјерницама које захтијевају међународне инстутиције.

Семинар пружа могућност да се, кроз рад у групама, припреме пројектни приједлози према приступу логичке матрице која представља најраспрострањенију методу коју примјењују међународне донаторске институције, али и све већи број домаћих институција. Након обуке, јединице локалне самоуправе и институције добијају оспособљен кадар, који у складу са потребама може, самостално (или у пројектном тиму), да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у Босни и Херцеговини.

Развојна агенција Републике Српске до сада је организовала 21 обуку коју је успјешно завршило 377 полазника из 49 јединица локалне самоуправе у Републици Српској.