Одржан завршни испит из контролинга

Кандидати који су одслушали свих 5 модула у области контролинга имали су прилику да данас у просторијама Развојне агенције Републике Српске полажу завршни испит из контролинга. Девет кандидата испунило је услов за полагање, а сви кандидати су успјешно положили испит. Кандидати ће добити сертификат о успјешно завршеној обуци који издаје Развојна агенција Републике Српске и овлаштени ICV International Controller Verein.

Контролинг је њемачкa методологија управљања предузећем којом се прикупљају пословне информације неопходне руководиоцима за доношење квалитетних одлука као што је израда буџета, стратешко планирање, обрачун трошкова и учинака, интерно информисање и извјештавање, планирање инвестирања и дезинвестирања, анализирање пословања предузећа, увођења електронске обраде података, посебна истраживања.

Ово је четврти циклус обука из области контролинга који Развојна агенција Републике Српске организује у сарадњи са Међународним удружењем контролера ICV InternationalControllerVerein, а у oквиру Европске мреже предузетништва.