Почео нови циклус Акцелератор програма за иновативне почетнике у послу

Радионицом о теми „Предузетничке компетенције“ на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву почео је нови циклус Акцелератор програма за иновативне почетнике у послу. 
Декан Економског факултета проф.др Радомир Божић пожелио је учесницима програма успјешан рад нагласивши да ће предвиђена едукација бити одлична прилика за тестирање њихових пословних идеја након чега ће лакше покренути или наставити своје пословање. Он је захвалио Развојној агенцији Републике Српске која је препознала капацитет Економског факултета и у сарадњи са овом установом програм Акцелератор учинила доступним и предузетницима са подручја Града Источно Сарајево.
Виши стручни сарадник за локални економски развој у Развојној агенцији Републике Српске Марко Какућа нагласио је да ће, захваљујући стручним предавачима и менторима, сви учесници програма разрадити и унаприједити своју пословну идеју, а најбољи пословни планови биће награђени на завршној презентацији која је предвиђена за 6. август 2020.
Од 19 пословних идеја које су пријављене на овај програм, у процес акцелерације ушло је њих 11. Програм ће се проводити у наредна два мјесеца у просторијама Економског факултета.
Акцелератор програм је намијењен почетницима у пословању заснованом на иновацији, знању и новим технологијама са потенцијалом раста, који желе да што прије пронађу тржиште за своје производе/услуге. Програм се састоји у три фазе: програм предакцелерације, акцелерације и програма раста, путем којих се обезбјеђује континуирана подршка почетницима у пословању у циљу реализације њихове пословне идеје.
Програм организује Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву – ОЈ Економски факултет Пале, Заводом за запошљавање Републике Српске, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, те општинама Пале, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Трново, Соколац и Источни Стари Град.