Почео нови циклус акцелератор програма у Источном Сарајеву

„Предузетничке компетенције“ и „Развој CANVAS модела за иновативне почетнике у послу“ називи су обука којима је почетком маја 2021. године у Источном Сарајеву почео нови циклус акцелератор програма. Прилику да учествује у програму добило је 20 појединаца и тимова са подручја Источног Сарајева чије је пословне идеје прихватила стручна комисија на презентацији одржаној крајем априла.

Одабрани кандидати у наредна два мјесеца учествоваће у програму подршке који обухвата бесплатну обуку током које учесници добијају знања и вјештине потребне за пословни успјех, бесплатну савјетодавну подршку ментора са предузетничким искуством и знањем из одређених области, новчане и неновчане награде за најуспјешније пословне идеје, коришћење бесплатног простора за рад у оквиру пословног инкубатора, подршку у проналаску додатних извора финансирања, те повезивање са потенцијалним партнерима у земљи и иностранству. Са њима ће радити искусни предавачи и ментори уз чију ће подршку своју пословну идеју претворити у исплатив посао.

Програм реализује Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са  Универзитетом у Источном Сарајеву – ОЈ Економски факултет Пале, Заводом за запошљавање Републике Српске, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, Градом Источно Сарајево, те општинама у саставу Града Источно Сарајево. Комплетан програм биће одржан у просторијама Економског факултета у Палама.

Развојна агенција Републике Српске до сада је реализовала 5 акцелератор програма у Бањој Луци, Приједору, Билећи, Палама и Бијељини и Угљевику. У програмима је учествовало 75 учесника, од којих је њих 48 успјешно завршило програм, а различитим финансијским и нефинансијским наградама подржана су 32 учесника.