Почели радови на завршетку саобраћајнице у Индустријској зони „Целпак“

У Индустријској зони „Целпак“ у Приједору почели су радови на завршетку саобраћајнице „Ц-106“. Пројекат вриједан  840.000 КМ реализује Град Приједор уз подршку Владе Републике Српске.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић изјавио је да је ријеч о саобраћајници која пролази крај, углавном, страних предузећа која запошљавају око двије стотине радника.

„Ради се о уређењу канализације и приступних путева до сваке парцеле чиме ћемо трајно ријешити проблем ових инвеститора“, изјавио је новинарима Павловић.

Директор фирме „Раундлајнер“ Осман Џамастагић је изјавио да фирма има тренутно 118 запослених који су били суочени са проблемом недостатка канализације.

„Поред тога, ова активност је веома добро одјекнула код њемачког инвеститора јер ми наше производе извозимо и ван граница БиХ односно свакодневно овдје имамо шест камиона који довозе сировину или одвозе робу“, рекао је Џамастагић.

Иначе, у овој индустријској зони имају слободне још двије парцеле које би ускоро требале бити попуњене инвестицијом словеначког и домаћег инвеститора.

„Након тога се отвара индустријска зона у Аеродромском насељу са преко 100.000 квадратних метара површине гдје су у припреми пројекти за инфраструктуру и гдје су у току преговори са једним италијанским инвеститором који на простору од 40.000 квадратних метара простора планира запослити између 150-200 радника“, рекао је градоначелник Павловић.

Он је додао да ће ту бити простора за дестак мањих инвеститора, као и да је у будућности у плану отварање Индустријске зоне Горњи Орловци на око 50 хектара, након завршетка поступка уређења имовинско-правних односа.

Извор: Град Приједор