Почеле јавне расправе о Нацрту стратегије развоја МСП и предузетништва у РС

Нацрт стратегије развоја малих и средњих предузећа и предузетништва РС за период 2011.-2013. година, обухвата готово све обавезе које Република Српска и БиХ треба да испуне у претприступној фази, јер тренд и стратегије ЕУ и земаља у окружењу захтијевају да свака земља мора имати успостављене механизме и полуге подршке развоју предузетништва и малих и средњих предузећа, рекао је ово Слободан Марковић, директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа на првој јавној расправи о Нацрту стратегије која је одржана јуче на Палама.

У стратегију је уграђено и све оно што је остало недовршено у старој стратегији која је важила за до 2010. године, чији је садржај реализован готово 80 одсто, као и све оно што се треба урадити да би једно предузеће имало комплетан сервис.
Помоћник министра идустрије, енергетике и рударства РС, Милан Цвијић, рекао је да је циљ јавних расправа да се чују примједбе заинтересованих страна и да се стратегија подеси у складу са примједбама, прије коначног усвајања у Народној скупштини РС.
Цвијић је оцијенио да су мала и средња предузећа та која морају бити у функцији самозапошљавања и развоја општина, које су уз министарства и остале институције надлежне да пруже услове за развој малих и средњих предузећа.
Јавну расправу о Нацрту стратегије развоја малих и средњих предузећа и предузетништва у РС организовало је Министарство индустрије, енергетике и рударства РС у сарадњи са Републичком агенцијом за развој МСП и биће одржана и у . Добоју, Бијељини, Требињу и Бањој Луци. (СРНА)