Почеле пријаве за „Energy Globe Award“

Пријаве номинација за „Energy Globe“, награде из области заштите околине којом се сваке године награђују одрживе иновације из цијелог свијета, почеле су прошле седмице и трајаће до 30.септембра ове године.

Циљ „Energy Globe Award“ је да успјешне, одрживе пројекте представи широј публици и покаже да за многе проблеме из области заштите околине већ постоје практична рјешења.

И за 2014. годину поново су тражени иновативни пројекти и паметне технологије из цијелог свијета који, с једне стране штеде ресурсе, а са друге користе обновљиве енергетске изворе. Свако може номиновати пројекат: физичко лице, фирма, школе, унверзитети, институције. Номинација је бесплатна.

Најбољи пројекти из једне земље биће награђени националном „Energy Globe Award 2014“, а поводом Свјетског дана околине (5.јуни) биће презентовани на глобалној „Energy Globe Online-Platformi“.

Интернационални „Energy Globe Award“ биће додијељени за најбоље пројекте у категоријама Земља, Вода, Ваздух, Ватра и Млади, а награде ће бити уручене у оквиру ТВ Гала вечери која ће се емитовати широм свијета.

Награде су по 10.000 евра за сваку категорију.

Више детаља о награди, номинацији, укључујући и формулар за номинацију и примјере пројеката, могу се наћи на www.energyglobe.info/participation.(екапија)