Почеле пријаве за Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Српској

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа један је од организатора 10. Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Републици Српској. У организацији ове традиционалне манифестације учествују и Министарство науке и технологије РС, Универзитети у Бањој Луци и Источном Сарајеву, Привредна комора Републике Српске, Радио-телевизија Републике Српске, Фондација Иновациони центар Бања Лука и Савез иноватора Републике Српске.
Мисија такмичења јесте промовисање предузетничке климе у Републици  Српској  и помоћ потенцијалним и постојећим високо-технолошким предузетницима/истраживачима, који су спремни и способни да сопствене идеје и инвенције преточе у тржишно валоризоване иновације.
На Такмичењу могу учествовати сви становници Републике Српске који имају реализовану иновацију или која је пред непосредном реализацијом, уз услов да су оформили тим од најмање три члана. 
Учешће на Такмичењу, осим награда, свим такмичарима обезбјеђује: 

• беслатну стручну помоћ у виду едукације кроз тренинге и консалтинг 
• бесплатну медијску подршку 
• континуално праћење и помоћ у годинама које следе након завршеног учешћа на Такмичењу. 

Све информације (услови, пријављивање, правила, календар дешавања и остало) те комуникација са организаторима се врши путем портала www.inovacija.org
Пријављивање за овогодишње такмичење биће могуће у периоду од  1. априла до 4. маја 2016. године до 20 часова (по средњеевропском времену). 
КАТЕГОРИЈА РЕАЛИЗОВАНЕ ИНОВАЦИЈЕ предвиђена је за такмичарске тимове (физичкa лица или представникe правних лица) који испуњавају минимум један од наведених критеријума: 
• имају готов прототип спреман за тржиште 
• имају идеју коју ће претворити у прототип до почетка октобра 2016. године (до техничке рецензије) 
• остварили су минимум једну продају свог производа/ услуге/ процеса/ технологије / софтвера; 
• имају изграђено постројење за производњу