Почеле пријаве за Такмичење за најбољу технолошку иновацију

Министарство науке и технологије Републике Српске и ове године организује Такмичење за најбољу технолошку иновацију, девето по реду, и позива све такмичарске екипе из Републике Српске да се пријаве.

Рок за регистрацију за такмичење је 6. април, а рок за подношење комплетне пријаве је 20. април. На такмичењу могу учествовати сви становници Републике Српске, независно од старости, пола или образовања који имају већ реализовану или иновацију која је пред непосредном реализацијом, уз услов да су оформили тим од најмање три члана, који ће бити носилац иновације.

Као и протеклих осам година, овогодишње такмичење се одржава у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Осим Министарства науке и технологије, организатори овог такмичења у  Републици Српској су Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, Привредна комора РС, Универзитети у Бањој Луци и Источном Сарајеву, Радио телевизија Републике Српске,

Фондација Иновациони центар Бања Лука и Савез иноватора РС, док су, поред Министарства просвете, науке и технолошког развоја, организатори из Републике Србије и  Факултет техничких наука из Новог Сада, Завод за интелектуалну својину, Привредна комора Србије и Радиотелевизија Србије.

Овогодишње такмичење се одвија у категорији реализоване иновације, а за побједнике такмичења из Републике Српске на крају године је обезбијеђен наградни фонд од 35.000 КМ.

Све информације у вези са условима, пријављивањем, правилима, календаром дешавања заинтересовани могу да добију на порталу www.inovacija.org