Почела са радом Развојна агенција Градишка

Развојна агенција Градишка, коју је основала Скупштина општине, почела је да ради овог мјесеца, а њен циљ је да у сарадњи са домаћим и страним донаторима реализује што више пројеката.
– Задатак Развојне агенције је да се базира на прекограничну сарадњу и ИНТЕР РЕГ програм који финансира Европска унија. Програм обухвата БиХ, Црну Гору и Хрватску и циљ нам је да се што боље повежемо са партнерским организацијама из окружења како бисмо заједно аплицирали за донаторска средства која су намијењена за социјалну заштиту, туризам, предузетништво и енергетску ефикасност – истакао је вршилац дужности директора Развојне агенције Градишка Бојан Арамбашић.
Он је навео да ће, осим ових задатака, Развојна агенција бити сервис удружењима и предузећима са подручја општине и помоћи им у писању пројеката који би им могли обезбиједити донаторска средства.
– Постоје бројни фондови које могу да користе земље које немају статус кандидата за чланство у ЕУ, попут БиХ – рекао је Арамбашић.
Начелник Општине Градишка Зоран Аџић истакао је да је сарадња са сусједним општинама и жупанијама у Хрватској неопходна и да представља један од приоритетних планова ове локалне заједнице.
– Ово је шанса да од развојних агенција и градова Хрватске, који су дио ЕУ, учимо како да обезбиједимо новац Европске уније – рекао је Аџић.

Извор: ba.ekapija.com