Почела обука у оквиру Програма подршке предузетницима са потешкоћама у пословању

Зашто почети испочетка и како превладати страхове и усмјерити се према успјеху, тема су првог модула у оквиру Програма подршке предузетницима са потешкоћама у пословању који је данас одржан у Развојној агенцији Републике Српске.
Програм је организован у оквиру пројекта „Прихватање неуспјеха да би се олакшало пружање „друге шансе“ предузетницима у Дунавској регији“DanubeChance2.0, који суфинансира Европска унија из фондова  ERFD, IPA и ENI у оквиру Дунавског транснационалног програма.
Овај бесплатан вид подршке намијењен је почетницима у пословању, предузетницима са потешкоћама, као и онима који желе да поново  покрену посао након неуспјеха. Циљ програма је пружање подршке предузетницима у превенцији кризе, стварању  могућности поновног покретања пословне активности, информисању о алтернативним изворима финансирања и промоцији предузетништва „друге шансе“.
У оквиру данашњег модула о свом предузетничком успјеху и искуствима учесницима је говорио Мирослав Матић, директор предузећа „EastCode“ из Бање Луке.
Програмом су предвиђена још три модула који ће бити одржани током марта и априла.