Почела обука полазника другог циклуса акцелератор пилот програма

Данас је почела обука полазника другог циклуса акцелератор пилот програма који проводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа. Тема првог семинара, који се одржава у Приједору, јесу “Предузетничке компетенције” у оквиру којег ће полазници савладати темељне вјештине и потребна знања, као и савремене методе развоја пословне идеје.

То је почетак интензивног савјетодавно-едукативног програма који се састоји од семинара на различите теме и менторинга. Током децембра, планиран је програм раста који учесницима омогућава коришћење бесплатних просторија за рад, административну и техничку подршку за пријаву на различите програме финансирања, промоцију и међународно повезивање, као и представљање пред потенцијалним инвеститорима.

Акцелератор пилот програм треба да послужи као основа за успостављање оваквог вида подршке почетницима у пословању у Републици Српској.

Пилот програм проводи Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у оквиру пројекта „Развој акцелератора за обезбјеђење бољег приступа финансирању за иновативна МСП“, који суфинансира Европска унија кроз Интеррег Дунавски транснационални програм, из средстава ЕРДФ и ИПА фондова. Други циклус акцелератор пилот програма организује се у сарадњи са Агенцијом за економски развој града Приједора – ПРЕДА ПД и пројектом ФОРЕСДА који подржава развој иновација и конкурентност кроз међусекторску сарадњу.