Почела обука за припрему и провођење развојних пројеката у Билећи

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић са сарадницима присуствовао је данас у Билећи почетку семинара под називом „Инструменти за идентификацију и припрему развојних пројеката“.  Семинар је организовала Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа у сарадњи са Општином Билећа, а намијењен је запосленицима у јединицама локалне самоуправе и локалним развојним агенцијама, институцијама, јавним предузећима и невладиним организацијама које се баве економским развојем.
Циљ семинара је да ојача капацитете локалних развојних агенција и локалних заједница за ефикаснију припрему и провођење развојних пројеката према ЕУ методологији.
У раду семинара, који ће трајати три дана, учествује 27 полазника из Билеће, Требиња, Невесиња и Берковића. Ријеч је о едукацији коју Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа проводи континуирано широм Републике Српске. До сада је ту обуку успјешно завршило 219 полазника из 41 општинe и града у РС.
Непосредно прије почетка семинара делегација Агенције на челу са директором Ђукићем, разговарала је са менаџером Општине Билећа Михајлом Вујовићем о могућностима за сарадњу. Ђукић је овом приликом упознао домаћине са плановима Агенције за наредни период, предвиђеним активностима, као и могућој подршци Агенције Општини Билећа на одређеним пројектима