Почела изградња инфраструктуре у Пословној зони Рамићи

Градоначелник Игор Радојичић, директор Америчке агенције за међународни развој USAID у БиХ Питер Дафи и представник Америчке хуманитарне и развојне агенција Catholic Relief Services CRS-а за БиХ Марк Д’Силва озваничили су данас почетак радова на завршетку изградње комуналне инфраструктуре у Пословној зони у Рамићима. Укупна вриједност пројекта је 925.000 КМ, а извођач радова је фирма Хидро-коп из Бањe Луке.
-Захваљујем се нашим партнерима USAID i CRS  који су обезбiједили дио средстава за ове радове. Град Бања Лука обезбјеђује 415.000, а наши партнери 510.000 марака – нагласио је градоначелник Игор Радојичић.
Радови обухватају изградњу саобраћајница укупне дужине 468 метара сa комплетном инфраструктуром, изградњу јавне расвјете на дужини од 2.000 метара унутар Пословне зоне, уређење грађевинског земљишта које граничи сa предметним сабраћајницама, као и засипање напуштеног одводног канала.
– Ово се уклапа у наше приоритетне циљеве, а то су подршка запошљавању и подршка развијању нових индустријских капацитета. Пословна зона треба да се шири и управо је у току лицитација за продају неколико објеката и парцела. Завршетком ове инфраструктуре добићемо нове просторе за потенцијалне улагаче – закључио је градоначелник Радојичић.
Директор USAID-а у БиХ Питер Дафи је истакао како је ово један од пројеката који раде са Градом Бања Лука на унапређењу пословног окружења.
– Радимо на томе да обезбиједимо боље услове за инвестиције. Сада смо овдје како би унаприједили инфраструктуру потребну за отварање нових предузећа. За привлачење нових инвестиција потребно је много труда и рада – казао је Питер Дафи и изразио наду да ће се кроз коју годину у Пословној зони отворити још више предузећа која ће запошљавати нове раднике.
И представник CRS-а за БиХ Марк Д’Силва је изразио своје задовољство што његова организација учествује у овом пројекту који се финансира средствима Владе САД и Града Бања Лука.

Извор: Град Бања Лука