Почела „Глобална седмица предузетништва“

Такмичењем бањолучких средњошколаца у продаји домаћих производа, које је јуче одржано у тржном центру „Меркатор“  Бања Лука, Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа почела је обиљежавање „Глобалне седмице предузетништва“ . Ријеч је о глобалној кампањи подизања предузетничке свијести, посебно код младих људи, која се широм свијета одржава од 15. до 21. новембра. Домаћин манифестације за БиХ и ове године је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа, а јучерашње такмичење организовано је у сарадњи са ТЦ „Меркатор“, Бањалучким велесајмом и Привредном комором РС.

Најуспјешнији на такмичењу био је Тим 1 Техничке школе Бања Лука и они су освојили новчану награду од 150КМ, друго мјесто припало је Тиму 6 исте школе и они су освојили новчани износ од 100КМ, док је трећи био Тим 6 Пољопривредне школе Бања Лука и њима је припала новчана награда од 50КМ. За све учеснике „Меркатор“ је обезбиједио пригодне поклоне.
У оквиру „Глобалне седмице предузетништва“,  јуче је у просторијама Универзитета за пословне студије Бања Лука организовано предавање о теми „Бизнис и кретивност – стварност и перспективе“ за студенте Факултета за информационе технологије и дизајн. Предавање је одржао Зоран Галић, млади редитељ, који је препознао могућности и успјешно спојио креативност и бизнис.
– Филм је једна велика индустрија, односно бизнис, што значи да умјетност сама по себи нуди огромне могућности да се и креативни људи баве бизнисом. Јасно је да се велики пословни успјех не може постићи преко ноћи. Потребно је стрпљење, упорност и рад и онда резултат не може изостати  – истакао је Галић.
Поводом „Глобалне седмице предузетништва“, Агенција је организовала мноштво активности међу којима и такмичења за најбољу пословну идеју и кратки филм о предузетништву, тренинг за учеснике Такмичења за најбољу технолошку иновацију, радионицу у вртићу, презентације средњих школа, сусрете студената и успјешних привредника, као и тематске округле столове и конференције.