Потписани уговори са добитницима награда у оквиру Акцелератор програма

Добитници награда у оквиру Акцелератор програма који је Развојна агенција Републике Српске реализовала на Економском факултету у Палама, данас су званично потписали уговоре о додјели новчаних средстава.
Најбоља пословна идеја „Деда Симин ранч“, Ђорђа Шиља из Источне Илиџе освојила је прву награду у износу од 5.000 КМ. Друга награда од 3.000 КМ припала је Зорану Грујичићу са Пала за идеју  „Пројектовање, израда, транспорт и монтажа намјештаја по мјери од плочастих материјала“, док су трећу и четврту награду у износу од по 2000 КМ подијелили Дарио Жерајић из Источног Новог Сарајева за пословну идеју JUICE BAR „Health station“ и Драганa Мацан  за идеју „Апи инхалациона комора“, такође из Источног Новог Сарајева.
Акцелератор програм на Економском факултету у Палама реализован је у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву – ОЈ Економски факултет Пале, Заводом за запошљавање Републике Српске, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, те општинама Пале, Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Трново, Соколац и Источни Стари Град. У програму је учествовало 11 појединаца и тимова, а њих 9 је доставило финалне пословне планове које су презентовали стручној комисији.