Потписани уговори о суфинансирању консултантских услуга

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић потписао је данас у Бањој Луци уговоре о суфинансирању консултантских услуга са привредним субјектима и консултантима који су испунили услове јавног позива расписаног у оквиру пројекта „Мрежа консултаната“.
На први јавни позив за суфинансирање консултантских услуга, који је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа расписала почетком новембра, пријавило се 16 привредних субјеката. Суфинансирање је одобрено за четири привредна субјекта која су испунила предвиђене услове: „Атлантик бб“, д.о.о, Бања Лука, „ГМП КОМПАНИ“ д.о.о, Бања Лука, „БМБ ДЕЛТА“, д.о.о, Градишка и „МИ-БОНЕС“, д.о.о, Пале. Пројектом је предвиђено суфинансирање 50% од цијене консултантске услуге, док преосталих 50% мора да обезбиједи само предузеће.
У зависности од потреба предузећа, изабрани консултанти пружиће читав спектар услуга – од оптимизације производног процеса ради повећања продуктивности, до истраживања тржишта за извоз производа, стандардизације квалитета и унапређења пословних процеса у организацији продаје и пласмана производа.
„Уколико привредна друштва буду задовољна квалитетом пружених консултантских услуга, а вјерујемо да хоће, наставићемо реализацију овог пројекта и у наредној години“ – рекао је након потписивања уговора директор Ђукић додавши да је пројекат подржало и ресорно министарство.
Циљ пројекта „Мрежа консултаната“ је да се унаприједи тржиште консултантских услуга у Републици Српској, омогући одрживост новооснованих МСП и повећа конкурентност постојећих. Пројекат омогућава пружање разноврсних консултантских услуга у различитим областима и кроз различите видове интервенција ради побољшања перформанси пословних субјеката.
На сајту Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа постоји листа регистрованих консултаната која предузећа, подносиоци пријава у оквиру пројекта, могу самостално бирати. Листа је константно отворена и доступна за регистрацију свим заинтересованим консултантима.