Потписани уговори о суфинансирању консултантских услуга

Развојна агенција Републике Српске суфинансираће консултантске услуге за два предузећа у Републици Српској која су испунила услове раније расписаног јавног позива. Уговоре вриједне 6.727 КМ са представницима фирме „Јовановић пласт“ из Теслића и „Сириус 2010“ из Бање Луке и консултантима данас је потписао директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић.
Он је прецизирао да ће се предузећу „Јовановић пласт“ које се бави производњом амбалаже од пластичних маса суфинанирати консултанска услуга за увођење ИСО стандарда, док ће предузеће „Сириус 20101“ из области ИТ средства користити за консултантске услуге ради увођења система квалитета.
„Надамо се да ће консултанти дати максималан допринос овим предузећима“, рекао је Ђукић и подсјетио да је агенција од 2015. године за суфинансирање и финансирање консултантских услуга расписала пет јавних позива и да је за те сврхе издвојено више од 40.000 КМ.
Власник предузећа „Јовановић пласт“ Никола Јовановић захвалио је Развојној агенцији Републике Српске, истичући да ће овај вид подршке његовој фирми олакшати увођење стандарда ИСО 9001 ради унапређења технолошког процеса и изласка на страно тржиште.