Потписани уговори о суфинансирању консултантских услуга

За четири фирме из Републике Српске које су испуниле услове недавно расписаног јавног позива, Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа суфинансираће консултантске услуге. Ријеч је о предузећима „Проинтер“ и „Елас“ из Бањалуке, „Дивос“ из Теслића, те „Арт лајн“ из Дервенте која послују у области текстила, метала и информационих технологија, а требају им услуге увођења стандарда, унапређења управљања предузећем, израде стратешког пословног плана и обуке за руководиоце.

Уговоре о суфинансирању консултантских услуга са представницима предузећа и консултантима потписао је данас у Бањој Луци директор Агенције Маринко Ђукић.
– Агенција у окиру својих редовних активности расписује позив за суфинансирање консултантских услуга за мала и средња предузећа у Републици Српској у максималном износу до 3000КМ. На нашем сајту постоји ажурирана база из које предузећа могу одабрати одговарајућег консултанта. На овај начин доприносимо развоју предузећа али и развоју консултантског тржишта у Републици Српској – рекао је Ђукић.
Директор и власник предузећа „Дивос“ Будимир Смиљић рекао је да ће консултантске услуге користити с циљем добијања ИСОП сертификата.
Он је додао да је ово предузеће и извозно орјентисано, те да страни партнери траже ту врсту сертификата.
Суфинансирање консултантских услуга дио је активности које Агенција проводи у оквиру Европске мреже предузетништва.