Потписани Уговори о додјели средстава корисницима Акцелератор програма у Источном Сарајеву

Директор Развојне агенције Републике Српске Маринко Ђукић потписао је данас у Источном Сарајеву уговоре од додјели новчаних средстава побједницима недавно завршеног Акцелератор програма. Уговоре су потписали Лука Ждрале, добитник прве награде у износу од 5.000 КМ за пословну идеју „Производња хардвера и софтвера“, Добро Елек,  добитник друге награде у износу од 3.500 КМ за пословну идеју „Производња млијека и млијечних производа“, Ненад Драшковић који је за пословну идеју „Пројектни студио“ освојио трећу награду у износу од 2500 КМ и Николина Аџић, која је са идејом „Производња љешник намаза“ освојила четврту награду у износу од 2000 КМ.

Ивана Даниловић која је освојила плаћене књиговодствене услуге за годину дана за пословну идеју „Естетско-стоматолошки центар“ ће свој уговор потписати са Економским факултетом Пале.

Акцелератор програм реализован је током маја и јуна ове године у Источном Сарајеву, а организује се у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву – ОЈ Економски факултет Пале, Градом Источно Сарајево, општинама у саставу Града Источно Сарајево, Градском развојном агенцијом Источно Сарајево и Заводом за запошљавање Републике Српске. Програм је успјешно завршило 10 појединаца и тимова који су у претходна два мјесеца прошли интензивну обуку за стицање предузетничких знања и вјештина као и рад са менторима како би своје пословне идеје тестирали и довели до реализације. Додијељено је пет награда од чега 4 новчане и једна нефинансијска.