Потенцијалним предузетницима представљен акцелератор пилот програм

У оквиру пројекта ACCELERATOR у просторијама Иновационог центра Бања Лука јуче је одржана презентација акцелератор пилот програма.
Пилот програм једна је од активности пројекта који је намијењен  почетницима у пословању заснованом на иновацији, знању и новим технологијама са потенцијалом раста, који желе што прије да пронађу тржиште за своје производе/услуге.
Презентација је организована поводом објаве Јавног позива за учешће у акцелератор пилот програму и том приликом представљене су основне информације о пројекту ACCELERATOR, јавни позив, услови учешћа, као и подршка обезбјеђена овим програмом.
На презентацији су учествовали потенцијални предузетници, представници Савеза иноватора РС и институција на ентитетском и локалном нивоу.
Позив за учешће у акцелератор пилот програму отворен  је до 25. марта 2018. године.

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа учествује у пројекту ACCELERATOR – „Развој акцелератора за обезбјеђење бољег приступа финансирању за иновативна МСП“, који суфунансира Европска унија из средстава ERFD и IPA фондова у оквиру Дунавског транснационалног програма.
Сврха пројекта је олакшавање приступа средствима за финансирање иновација кроз побољшавање институционалних услова и одговарајућих инструмената подршке за потребе развијања услуга акцелерације, те утицај на релевантне стратешке оквире на регионалном и програмском нивоу.