Пословни сусрети важан механизам подршке МСП

Директор Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић представио је данас у Теслићу на пословним сусретима словеначких и бх фирми активности Агенције које су усмјерене на директну подршку пословним субјектима у Републици Српској.
Пословне сусрете организовала је Агенција за развој општине Тешањ у сарадњи са РАЖ Жепче, Општином Теслић и Удружењем привредника „Бизнис центар“ Тешањ.
Директор се овом приликом посебно осврнуо на активности које Агенција проводи у оквиру Европске мреже предузетништва Републике Српске нагласивши да су пословни сусрети препознати као један од важних механизама уз помоћ којих предузећа и предузетници шире мрежу пословних контаката и проналазе пословне партнере на међународном тржишту.
– У протеклом периоду Агенција је организовала или је била суорганизатор већег броја пословних сусрета у Републици Српској, Србији, Хрватској, Словенији, Аустрији, Њемачкој, Русији и другим земљама на којима је учествовало неколико стотина домаћих предузећа – истакао је Ђукић.
Он је говорио и о другим видовима подршке као што је консултантска подршка, проналажење адекватне радне снаге, подршка иновативним идејама и компанијама исл.