Пословна зона спремна на јесен

Општина Станари гради пословну зону како би привукла инвеститоре да улажу и отварају нова радна мјеста. Како наводе у овој општини, пословна зона ће бити спремна до септембра, а могла би обезбиједити посао за најмање 150 људи.
Термоелектрана у Станарима окосница је развоја најмлађе општине у Српској, али не смије бити и једина, па су надлежни одлучили да шансу дају заинтересованим инвеститорима. Три производне хале већ ничу и до септембра око 5.000 квадрата биће на располагању привредницима.
– Треба да се заврши до септембра, да буде вањско уређење, паркинг, прикључне саобраћајнице, комплетно опремање од струје до воде – рекао је за начелник општине Станари Душан Панић.

Што прије биће расписан и јавни позив инвеститорима са цијенама закупа које су, како кажу, најповољније у окружењу.
– Гледало се у окружење да те цијене буду далеко повољније, ниже и обрађивачи који су то прерачунавали гледали су да то стимулативно дјелује на будуће инвеститоре – истакао је Остоја Стевановић, предсједник СО Станари.
Драгомир Видовић, одборник, додао је да је цијена прихватљива.
– Имајући у виду, ако гледамо окружење гдје је то знатно скупље по квадрату у окружењу. А, ако буде потенцијалних инвеститора гдје је то оправдано постоји могућност да се донесе и друга одлука око нижих цијена – додао је Видовић.
Инвеститорима који одлуче да у Станарима развију посао општина ће понудити погодности закупа, зависно од тога колико радника запосле. Размишља се и о варијанти да инвеститори сами граде пословне објекте.
– Ми нудимо, а има још у тој индустријској зони три гдје ћемо дати земљиште да потенцијални инвеститори праве као што ради Дервента, Прњавор, а надам се да ћемо ми бити још повољнији – додао је начелник општине Станари.
За градњу пословне индустријске зоне општина Станари до сада уложила је више од милион марака. Тим новцем покривен је откуп земљишта и изградња и комплетно опремање производно-пословних хала.

Извор: ba.ekapija.com