Помоћ пољопривредницима у Источном Сарајеву

Представници Градске развојне агенције Источно Сарајево потписали су уговоре са девет пољопривредних произвођача из шест општина овог града о додјели по минимално 2.000 КМ неповратних средстава за помоћ у изградњи мини фарми.
Директор Агенције Ненад Копривица навео је да је ријеч о пројекту „Јачање пољопривредног предузетништва“, те да су укупна средства од 30.000 КМ намијењена и усмјерена за лица која живе искључиво од пољопривреде.
– На конкурс који је расписан крајем прошле године јавила су се 42 пољопривредна произвођача из свих шест општина града Источно Сарајево, али је утврђено да њих девет у потпуности испуњавају услове конкурса – искључиво живе од пољопривреде, имају развијену фармерску производњу и испуњавају хигијенско-санитарне услове за обављање ове дјелатности – појаснио је Копривица.
Према његовим ријечима, 20 лица која су дјелимично испунила услове, односно имају опремљене фарме, али не живе искључиво од пољопривреде, потписаће ускоро уговоре о додјели средстава, чији ће износ зависити од броја грла, односно броја товних свиња.
Конкурсом су били предвиђени подстицаји за производњу јаја на отвореном и затвореном – полуорганска производња на отвореном и кавеска производња у затвореном, фарме за производњу млијека, свиња, ћурића и плића и засада јагодичастог воћа. (СРНА)