Позив предузетницима и иноваторима за идеје које могу помоћи туристичком сектору

UNWTO (Свјетска туристичка организација) је уз подршку Свјетске здравствене организације покренула иницијативу под називом “UNWTO Healing Solutions Challenge”.
Иницијатива је намјењена предузетницима и иноваторима за достављање идеја које могу помићи туристичком сектору да ублаже утицај пандемије и убрзају напоре за опоравак туристичког сектора.
Тражиће се рјешења у 3 главне области:
– Изљечење за људе: рјешења усредсређена на мјере безбједности, методе санирања, рано откривање, између осталог за туристичке заинтересоване стране (које треба да користе туристи, туристички запослени и корпорације).
– Лијечење за просперитет: рјешења усмјерена на дигиталне апликације за туризам, економију дијељења, кружну економију, управљање приходима, опоравак потражње, инвестиције, између осталих области, која ће се примјенити за цијели сектор у блиској и дугој будућности.
– Лијечење одредишта: рјешења усмјерена на технике опоравка за дестинације: кризна комуникација, управљање кризама, мобилност, ребрендирање туристичких дестинација, опоравак повјерења у путовања, између осталих сродних области.

Учесници ће проћи процес у 2 фазе: аплицирање и процјену Експертског комитета за процјена спремности за испоруку и прилагодљивост у различите земље. Након тога, рјешења ће бити објављена како би се владама могле пружити најбољи провајдери за опоравак туризма; спровешћемо презентацију за све вас, извршиће се подјела рјешења за најиновативнијег дигиталног простора; и повезиваћемо стартапове у UNWTO Иновативну мрежу, са више од 6500 контакт тачака из предузетништва, корпорација, јавних институција, образовних институција, инкубатора и инвеститора.
Образац за регистрацију наћи ћете на https://www.unwto.org/healing-solutions-tourism-challenge

Рок за подношење пријава је 15. април 2020.