Позив за учешће на „China-CEEC EXPO 2017“

Амбасада Народне Републике Кине и организатори сајма „China-CEEC EXPO“ у сарадњи са  Спољнотрговинском комором Босне и Херцеговине организују заједнички наступ босанскохерцеговачких фирми на трећем по реду, сајму инвестиција и трговине „China-CEEC EXPO 2017“ који ће се ове године одржати од 09. до 12. јуна 2017. године у граду Нингбо (Кина).

Ова манифестација је дио свеобухватне иницијативе НР Кине која има за циљ јачање сарадње са земљама централне и источне Европе (тзв. CEE регион). Међу бројним манифестацијама су и трговински сајам који је фокусиран на пољопривредно-прехрамбене производе, затим инвестициони пословни форуми, те различите конференције.

Главни организатори манифестације су и ове године Министарство трговине НР Кине, Народна влада Провинције Зхејианг и влада општине Нингбо.

Сајам ће бити одржан у просторијама Међународног конференцијског и сајамског центра Нингбо на површини од 5.000 м2 а представиће се излагачи/ компаније из 16 земаља CEE региона.

На Сајму се могу излагати сљедећи производи:

    • пољопривредно-прехрамбени производи, осим оних за које постоје забране (производи анималног поријекла, пшеница, кукуруз, грашак, опасне и отпадне материје итд.);
    • потрошачки производи;
    •  предмети за домаћинство; и
    • козметички производи.

Спољнотрговинска комора БиХ, заједно са организатором Сајма, компанијама из Босне и Херцеговине нуди посебне услове излагања и то: бесплатан дио уређеног простора са основном опремом у оквиру заједничког босанскохерцеговачког штанда; пријевоз за учеснике од аеродрома у Шангају до Нингбоа, од хотела до сајмишта у току трајања Сајма; услуге превођења; ручак и пиће у току сајма; додатну промоцију кроз заједнички каталог излагача из БиХ; суфинансирање трошкова пријевоза експоната од БиХ до луке Нингбо; трошкове царинске процедуре и транспорта експоната од луке Нингбо до сајмишта и помоћ при резервацији смјештаја са листе препоручених хотела.

Компаније/излагачи сносе трошкове додатног уређења штанда по потреби; путне трошкове и трошкове смјештаја за властите представнике и дио трошкова пријевоза од БиХ до луке Нингбо.

Рок за пријаву учешћа је 10.4.2017., а пријава и више информација могу се пронаћи на

http://komorabih.ba/poziv-za-ucesce-na-zajednickom-nastupu-na-sajmu-investicija-i-trgovine-china-ceec-expo-2017/