ПОЗИВ ЗА ИСКАЗИВАЊЕ ИНТЕРЕСА ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ ОБУКЕ „ИНСТРУМЕНТИ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈУ И ПРИПРЕМУ РАЗВОЈНИХ ПРОЈЕКАТА“

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа организује обуку на тему „Инструменти за идентификацију и припрему развојних пројеката“. Ријеч је о тродневној обуци која је намијењена запосленима у јединицама локалне самоуправе или локалним развојним агенцијама који су ангажовани на пословима припреме и провођења пројеката.

Обука подразумијева рад у групама, на конкретним пројектним приједлозима, према методологији која је тренутно најраспрострањенија код међународних донатора. Након обуке, институције добијају оспособљен кадар који у складу са потребама може самостално (или у пројектном тиму) да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у Босни и Херцеговини.

Ову активност Агенција проводи у складу са Програмом рада са финансијским планом за 2019. годину за подручје више општина/градова Републике Српске, а у оквиру пројекта „Јачање капацитета јединица локалних самоуправа и локалних развојних агенција кроз оспособљавање локалних тимова за припрему и вођење развојних пројеката“. Од 2015. године до данас ову обуку успјешно је завршило више од 200 полазника из 41 јединице локалне самоуправе у Српској.

Овим путем позивамо јединице локалне самоуправе и локалне развојне агенције које су заинтересоване за заједничку организацију обуке да нам се јаве на имејл: info@rars-msp.org

Крајњи рок за пријаву је 25. април 2019. године.