ПОЗИВ ЗА ИСКАЗИВАЊЕ ИНТЕРЕСА ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ ОБУКЕ „ИНСТРУМЕНТИ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈУ И ПРИПРЕМУ РАЗВОЈНИХ ПРОЈЕКАТА“

Развојна агенција Републике Српске у складу са Програмом рада са финансијским планом за 2020. годину, у оквиру пројекта „Јачање капацитета јединица локалних самоуправа и локалних развојних агенција кроз оспособљавање локалних тимова за препознавање, припрему и вођење развојних пројеката“, организује обуку на тему „Инструменти за идентификацију и припрему развојних пројеката“.
Ријеч је о тродневној обуци коју Агенција проводи за подручје више општина/градова Републике Српске, а која је намијењена запосленима у јединицама локалне самоуправе или локалним развојним агенцијама који су ангажовани на пословима припреме и провођења пројеката.
Обука подразумијева рад у групама, на конкретним пројектним приједлозима, према методологији која је тренутно најраспрострањенија код међународних донатора. Након обуке, институције добијају оспособљен кадар који у складу са потребама може самостално (или у пројектном тиму) да идентификује и развија пројектне приједлоге према фондовима Европске уније и другим донаторима у Босни и Херцеговини.
Од 2015. године до данас ову обуку успјешно је завршило 305 полазника из 45 јединица локалне самоуправе у Српској.
Овим путем позивамо све заинтересоване јединице локалне самоуправе и локалне развојне агенције које су заинтересоване за заједничку организацију обуке да нам се јаве на имејл: info@rars-msp.org
Крајњи рок за пријаву је петак, 28. август 2020. године.