Побједници Такмичења за најбољу фотографију о предузетништву под називом „Моћ маште“

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа (РАРС) организов ала је у оквиру „Глобалне седмице предузетништва 2012“ Такмичење за најбољу фотографију о предузетништву под називом „Моћ маште“.
На конкурс је пристигло 49 фотографија од исто толико аутора. Комисија у саставу: Ранко Маркуш, у име YEP Пројекта (SDC), предсједник комисије, Зоран Галић, у име ВизАрт Филма, члан и Катарина Бабић Јанковић, у име РАРС-а, члан, на основу утврђених критеријума, одлучила је да прво мјесто и новчану награду од 400 КМ додијели фотографији под називом „Идеје око нас“, аутора Ненада Ковачића из Бање Луке.

Фотографија је настала на изложби 250.000 књига у Лондону, гдје су посјетиоци имали право прелистати сваку и понијети са собом ону која их заокупи најдуже.Идеје се налазе свуда око нас. Некада требамо бити вјешти да се пронађемо у некој причи, која би разбуктала машту и упалила сијалицу код нас.
Друго мјесто и новчану награду од 300 КМ освојила је фотографија под називом „Тurn your ideas into profit“, аутора Хариса Ханџе  из Сарајева.

Циљ фотографије је да охрабри предузетнички дух симболично показујући како је могуће остварити профит реализацијом властитих идеја.
Треће мјесто и новчану награду од 200 КМ освојила фотографија под називом „Знањем до врха“, аутора Сање Фришчић из Бање Луке.

Знање – данас често потцијењен сапутник на путу ка врху. Уз довољно знања, истрајности, креативности и иновативности, могуће је направити промјене и оставити неизбрисив траг иза себе.
Награђени радови настављају такмичење на глобалном нивоу на Другом међународном фото такмичењу у оквиру „Глобалне седмице предузетништва“ гдје конкуришу за једну од вриједних робних награда.
Такмичење је организовано у сарадњи са Пројектом запошљавања младих (YEP) уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC).
Глобална седмица предузетништва представља иницијативу која треба да инспирише младе особе широм свијета да своје идеје, креативност и машту претворе у предузетнички подухват. Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа четврти је пут домаћин за Босну и Херцеговину ове манифестације која ће ове године бити одржана од 12. до 18. новембра.