Побједници Такмичења за најбољу технолошку иновацију код ресорног министра

Министар науке и технологије Републике Српске, проф. др Јасмин Комић и помоћница министра за технологију, Биљана Војводић, примили су данас побједнике Такмичења за најбољу технолошку иновацију (ТНТИ 2011), које је недавно одржано у Бањој Луци.
У категорији „Реализоване иновације“ ТНТИ прво мјесто припало је тиму „Илуминатор“, друго „Целулози“, треће екипи „Бонем“, односно четврто тиму „Хидраулика. У категорији  „Иновативне идеје“ прва награда је припала тиму „Крајина“, друга екипи „Планина“, а трећа награда отишла је у руке „Идеји“.
За побједнике такмичења Министарство науке и технологије РС обезбједило је фонд награда у износу од 35.000 КМ.
Министар Комић је нагласио да је значај ТНТИ у томе што на ширем плану промовише предузетништво и развија иновативне способности и нове технологије те заједно са осталим пословним и инфраструктурним механизмима друштва заснованог на знању, из године у годину даје све конкретније и конкурентније понуде домаћем и страном тржишту.
Помоћница министра за технологију Биљана Војводић додала је да конкурс за овогодишње, четврто по реду „Такмичење за најбољу технолошку иновацију“, расписан 1. jула ове године, а на конкурс је пристигло 42 такмичарска тима из Републике Српске са, најмање, по три члана у сваком тиму.
Финале Такмичења за најбољу технолошку иновацију организовало је Министарство науке и технологије Републике Српске  у сарадњи са Иновационим центром Бања Лука, Републичком агенцијом за развој малих и средњих предузећа, Привредном комором Републике Српске те универзитетима у Бањој Луци и Источном Сарајеву.